5 Kända hundar från filmens värld

Inget gör en film mer intressant och sevärd än en gullig hund som antingen ger stöd till huvudkaraktären alternativt själva axlar rollen som protagonist. I den här artikeln uppmärksammar vi fem hundar som vi människor hyllar och ser upp till världen över.

Dessa kända hundar uppmärksammas i artikeln.

 

5 populära filmhundar

  1. Marley (labrador): Från filmen “Marley and Me”
  2. Lassie (Bordercollie): Från filmen “Lassie kom hem”
  3. Bruiser (Chihuahua): Från filmen “Legally Blone”
  4. Lady (Amerikansk cockerspaniel): Från “Lady och Lufsen”
  5. Slinky (Dachshund): Från “Toy Story”

Nedan pratar vi mer om de hundar som nämndes ovan i större detalj.

 

1. Marley

Labradorvalpen Marley från “Marley and Me” charmade många. Filmen premiärvisades år 2008, och både Jennifer Aniston samt Owen Wilson medverkar som huvudrollskaraktärer alternativt sidokaraktärer beroende på synsätt.

Bill Lambert, som representerar en stor brittisk kennelklubb vid namn The Kennel Club, förtydligar att labradorer är lekfulla, snälla, lyhörda och alltid vill göra sina ägare glada, vilket stämmer väl in på Marley.

Labradorer är en av världens mest mångsidiga hundraser, och även om de främst agerar familjehundar är det många som fortfarande tar hjälp av labradorer för att fiska, vakta och jaga.

 

2. Lassie

Lassie porträtteras som en modig, intelligent samt lojal bordercollievalp i storfilmen “Lassie kom hem”. Bordercolliehundar har historiskt sett haft en yrkesroll som vallhundar, vilket Lassies vänliga och outtröttliga kynne är ett tydligt bevis på i denna familjefilm.

Bordercolliehundar är alerta, snälla, lydiga samt bra med barn, förtydligar Countryliving.

 

3. Bruiser

Ellie Wood, som spelar huvudrollen i kultkomedin “Legally Blonde” har ofta sällskap av en snäll Chihuahua vid namn Bruiser, som har en stor personlighet trots sin ringa storlek. Bruiser får följa med till Harvard och är en ständig källa till skratt, filmen igenom.

Chihuahor är i regel bra familjehundar och dessutom lättskötta, då de inte behöver lika mycket motion i jämförelse med exempelvis en Labrador.

 

4. Lady

Lady, som är en amerikansk cockerspaniel, har säkerligen charmat alla som tittat på Disneyklassikern “Lady och Lufsen” från 1959. Cockerspanielhundar är glada, arbetsamma lättlärda samt ståtliga, vilket Lady exemplifierar på ett mycket bra sätt i denna film.

Prydliga Lady är verkligen ingen hund som äter gräs, det kan vi fastslå.

 

5. Slinky

Dachshunden Slinky är en av Toys Storys mest charmiga karaktärer. Trots hans ringa storlek får han vara med nästan överallt, och han gör inte en fluga förnär samtidigt som han inte är alltför blyg och tam.

Dashhundar är intelligenta, snälla och har även en lång stubin. De är inga hundar som ylar i onödan.

Leave a Comment